Θεραπεία Ζεύγους – NovelBrain Skip to main content

Θεραπεία Ζεύγους

Η ψυχοθεραπεία του ζεύγους αποτελεί μία μορφή θεραπείας, η οποία ασχολείται με την επαφή και την επικοινωνία μεταξύ των δύο μελών του ζεύγους. Πολλές φορές οι ανθρώπινες σχέσεις παρουσιάζουν προβλήματα, που δημιουργούν έντονες επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των ατόμων, όπως κρίσεις πανικού, άγχος, στρες, διαταραχές ύπνου, κατάθλιψη, εκρήξεις θυμού, αλλά και ψυχοσωματικά νοσήματα (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, χρόνιους πόνους, ημικρανία κ.α.).

Κατά τη διάρκεια της ο θεραπευτής στοχεύει να διευρύνει τις σκέψεις, τις αντιδράσεις και την επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού στοχεύοντας έτσι στον προσδιορισμό του κύριου προβλήματος, στην κατανόησή του και στο τέλος με την κατάλληλη μέθοδο να φτάσει στην επίλυση των προβλημάτων του.

Η βασική ιδεολογία της συγκεκριμένης ψυχοθεραπείας είναι, ότι η ομαλή και η ουσιαστική επικοινωνία του ζευγαριού είναι απαραίτητη για την επίτευξη της συντροφικότητας, που αντανακλά άμεσα στην ψυχική υγεία τους.

Υπηρεσίες

Ψυχιατρικές – Ψυχολογικές Υπηρεσίες

Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία, θεραπεία ζεύγους, νόσος Alzheimer, διατροφή και διαιτολογία κ.α.

Άνοια-Νόσος Alzheimer – Πάρκινσον

Διατροφικές διαταραχές, απώλεια βάρους, παχυσαρκία, test DNA, εγκυμοσύνη, θηλασμός κ.α.

Ψυχοθεραπεία – Συμβουλευτική

Μία ασφαλής και πιστοποιημένη μέθοδος θεραπείας διάφορων ψυχιατρικών και νευρολογικών διαταραχών.

Θεραπεία Ζεύγους

Μια ειδική συστηματική αξιολόγηση που εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στην συμπεριφορά και τη λειτουργία του εγκεφάλου σε ατομικό επίπεδο.