Ψυχοθεραπεία – Συμβουλευτική – NovelBrain Skip to main content

Ψυχοθεραπεία – Συμβουλευτική

Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία

Η συγκεκριμένη μέθοδος ψυχοθεραπείας εφαρμόζεται ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και αγχωδών διαταραχών και βασίζεται σε ένα δομημένο μοντέλο, που αναπτύχθηκε από τον Aaron T. Beck από τη δεκαετία του 1960. Το μοντέλο αυτό μέσω διάφορων χρόνιων τροποποιήσεων από θεραπευτές μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα ψυχιατρικών διαταραχών, όπως σχιζοφρένεια, προβλήματα πρόληψης τροφής, αγχώδεις διαταραχές, αγοραφοβία, κρίσεις πανικού και διαταραχές προσωπικότητας.

Επίσης έχει αποδειχθεί βάση ερευνών, ότι έχει μεγάλη επιτυχία σε ιατρικά προβλήματα με ψυχολογικό υπόβαθρο, όπως χρόνια οσφυαλγία, σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, αυπνία, ημικρανία, υπέρταση, παχυσαρκία και πόνος ρευματικής νόσου.

Βασικό χαρακτηριστικό της ψυχοθεραπείας (CBT) είναι ότι πρόκειται για μία συνεργατική διαδικασία θεραπευτή και θεραπευόμενου με στόχους, που θέτει ο θεραπευόμενος και θα ήθελε να υλοποιήσει. Τέλος πρόκειται για μία βραχεία θεραπεία, που επικεντρώνεται στην ταχύτερη βελτίωση του ατόμου από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και εξατομικεύεται στον εκάστοτε ασθενή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το Θεραπευτικό Κέντρο Novelbrain προτείνει τη χρήση του rTMS (Διακρανιακού μαγνητικού ερεθισμού), όπου δίνει την επιλογή στο θεραπευόμενο να αντιμετωπίσει ακόμη και με πλήρη επιτυχία (χωρίς φαρμακευτική αγωγή) συγκεκριμένες από τις προαναφερόμενες ασθένειες. Φυσικά, σε συνδυασμό με τις απαραίτητες συνεδρίες που χρειάζονται με τον αρμόδιο συνεργάτη της ομάδας μας.

Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία

Μέσω της διαδικασίας της συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας ο θεραπευόμενος μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα που αφορούν την προσωπική και ψυχική υγεία του.

Θέματα αυτογνωσίαςαυτοανάπτυξης, ορισμού και εκπλήρωσης στόχων, αποτελεσματικής έκφρασης μύχιων συναισθημάτων και σκέψεων, ενσυναίσθησης, κοινωνικότητας, ελέγχου συγκινησιακών και συναισθηματικών εκρήξεων και διαφόρων προβλημάτων-δυσκολιών που μπορεί να επηρεάζουν τη λειτουργικότητα του ατόμου στην καθημερινή του ζωή είναι μερικές από τις κατηγορίες που εμβαθύνει η συμβουλευτική ψυχοθεραπεία.

Υπηρεσίες

Ψυχιατρικές – Ψυχολογικές Υπηρεσίες

Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία, θεραπεία ζεύγους, νόσος Alzheimer, διατροφή και διαιτολογία κ.ά.

Άνοια-Νόσος Alzheimer – Πάρκινσον

Διατροφικές διαταραχές, απώλεια βάρους, παχυσαρκία, test DNA, εγκυμοσύνη, θηλασμός κ.ά.

Ψυχοθεραπεία – Συμβουλευτική

Μία ασφαλής και πιστοποιημένη μέθοδος θεραπείας διάφορων ψυχιατρικών και νευρολογικών διαταραχών.

Θεραπεία Ζεύγους

Μια ειδική συστηματική αξιολόγηση που εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στην συμπεριφορά και τη λειτουργία του εγκεφάλου σε ατομικό επίπεδο.